Magische leesgenootschap

Wat doet ons Magische leesgenootschap:

Ons Magische leesgenootschap bestaat uit een groep kinderen die enthousiast zijn over (voor)lezen en er graag over willen vertellen. Ze lezen boeken die ze zelf hebben uitgekozen (gekocht of uit de bieb) en af en toe krijgen ze van ons een boek, die nog niet is verschenen of waarvan wij benieuwd zijn wat ze ervan vinden.

Na het lezen schrijven ze daar een recensie over of ze maken een leuk filmpje.  Dit wordt dan vervolgens op onze website gezet en gedeeld via sociale media.

 

Wil jij ook meedoen? Laat het ons weten:

Wie zijn het Magische leesgenootschap? Graag stellen wij ons even voor:


Hoi allemaal,

Ik ben Nick .

Ik vind lezen leuk, maar ik vind het nog leuker om voorgelezen te worden, dat gaat sneller en dan mis ik geen enkel grapje. Gelukkig vinden mijn ouders het ook leuk om voor te lezen.

Op dit moment vind ik een heel leuk boek “De jongen die met draken vloog” van Andy Shepherd, die leest mijn moeder voor als ik ga slapen. Deel 1 en 2 waren echt heel erg cool, een jongen neemt een stuk fruit mee naar huis en daar blijkt een draak uit te komen. Eerst is het een geheim van hem alleen, maar voor je beste vrienden heb je geen geheimen, dus hij vertelt het wel aan zijn beste vriendjes. Die krijgen dan ook een draak en dan beleven ze van alles, er is ook een gemene jongen die, oh ik mag niet alles vertellen zegt mama.

Maar stel je voor dat ik een eigen draak kon hebben en mijn vriendjes ook. Het grappige is dat de draken uit een drakenfruitboom komen en dat drakenfruit echt bestaat! Ik heb zelfs een keer ijs van drakenfruit gehad! Maar uit het drakenfruit in de winkel komen geen echte draken, ik knijp er wel altijd even in om te kijken of er echt geen licht af komt, nee grapje dat doe ik niet.

Mijn moeder zegt dat er ook al een deel 4 is, dus die wil ik ook lezen.

Harry Potter is ook erg leuk, deel 1 is net uit en uit deel 2 wordt ik nu ook voorgelezen. De draken lees ik zelf nog wel stiekem in als ik wil weten hoe het verder gaat, maar Harry Potter vind ik nog te moeilijk. Ik heb alles uit van Dolfje Weerwolfje die zijn ook zo leuk, daar komt ook een nieuwe van zegt mama. Oh en de Gorgels!

Ik kan eigenlijk niet kiezen wat mijn lievelings is…

Groetjes Nick


Mijn naam is Thomas 

Ik hou heel erg van lezen. 

Mijn lievelingsboek van dit moment is "geheimagent oma" van Manon Sikkel, omdat die over spionnen gaat. Ik hou van grappige boeken waar avonturen in beleefd worden en niet te spannend worden. 

De Gorgel boeken van Jochem Myjer vind ik ook erg leuk. Dit zijn hele gave avonturen die erg grappig vertelt worden.

Groetjes Thomas


Hoi allemaal

Ik ben Thijmen 

Bekijk mijn filmpje en ontdek wat mijn lievelingsboek is.

Groetjes

 

 Hallo ik ben Arya en ik houd heel erg van lezen. Ik lees graag boeken uit series zoals:  Narnia, Fantasia (Stilton), Harry Potter en Warrior Cats.


Hoi allemaal

Ik ben Maryam 

Bekijk mijn filmpje en ontdek wat mijn lievelingsboek is.

Groetjes

 

Note van de editor: Maryam  heeft de twee boeken al uitvoerig besproken, dat hebben we dus bij de recensies geplaatst.

Veel plezier.

 


Hoi allemaal

Ik ben Puck v D

Bekijk mijn filmpje en ontdek wat mijn lievelingsboek is.

Groetjes Puck


Hoi allemaal

Ik ben Eva 

Bekijk mijn filmpje en ontdek wat mijn lievelingsboek is.

Groetjes Eva


Hoi allemaal,

Ik ben Fardau 

Bekijk mijn filmpje en ontdek wat mijn lievelingsboek is.

Groetjes


Hoi allemaal,

Ik ben Flynn 

Bekijk mijn filmpje en ontdek wat mijn lievelingsboek is.

Groetjes


Hallo ik ben puck en mijn hobby's zijn tekenen, sieraden maken en natuurlijk lezen. Ik vind spannend, realistische en fantasie boeken leuk. Daarom is mijn lievelings boek De Fluister kelders. Het is een boek dat wel wat spannender is. Het boek gaat over de toekomst waar de technologie nog erger is, er zijn chips die ieder mens in zich heeft en er overal camera's zijn. En het verhaal gaat over een jongen die bij zijn opa woont omdat zijn ouders weg zijn. Zijn opa werkt bij de haven. Op een dag gebeurt er een ongeluk op zee waardoor de hele stad in een puinhoop beland. De jongen gaat daarom vaak onder de brug, en op een dag zijn de tralies onder de brug weg en is er een tunnel. Lev ( de jongen) en rosé ( de vriendin) gaan de tunnel in en vinden een man de mag zegt dat ze nu fluisteraars zijn en neemt ze mee. Met deze man beleven Lev en Rosé een groot avontuur. Ik vind het boek zeker een aanrader omdat het spannend en realisties is geschreven. 

Zeker gaan lezen. 

 

Groetjes Puck F.


Hallo allemaal, 

 

Mijn naam is Julian  en ik woon  met mijn ouders en zus Norah. Mijn hobby's zijn games en lezen. Ik lees vooral graag Donald Ducks en andere strips maar ook leesboeken zoals de waanzinnige boomhut. Verder zit ik op schaken en freerunning.

 

Groetjes Julian

 


Ik ben Daan 

Ik lees heel graag de boeken waar humor in zit, grappige afbeeldingen in staan en dat ik er bij kan fantaseren. Informatieve boeken lees ik graag, bijvoorbeeld over Wiskunde, Tweede Wereldoorlog of schilders. Dog man en De Waanzinnige boomhut ontbreken niet in mijn boekenverzameling!

Naast lezen, voetbal ik graag en zit ik op Survival.

Van de zomer heb ik een e-mail ontvangen dat ik deel mag nemen aan het Magisch Leesgenoodschap van kinderboekenwinkel de Toverlantaarn.

De reden dat ik mij hierop voor opgegeven, is omdat ik van lezen hou en het leuk vindt om “nieuwe” boeken te proberen/boeken die ik zelf niet zo snel zou uitkiezen.


Hallo, ik ben Lieke 

In mijn vrije tijd zit ik op Survival, mag ik heel graag naar muziek luisteren, hou ik van knutselen en natuurlijk lezen!

Afgelopen schooljaar heb ik meegedaan aan de Nationale voorleeswedstrijd. Met het boek “de Magische Ring” van Carry Slee heb ik de wedstrijd op school gewonnen en die van de Gemeente waar ik in woon. Voor de provinciale wedstrijd heb ik uit Winterhuishotel deel 1 voorgelezen.

Ik hou heel erg van lezen en vindt het heel erg leuk dat ik uitgekozen ben voor Magisch Leesgenootschap. Wat ik leuk zou vinden is door de recensies die ik ga schrijven over de boeken die ik lees, andere nieuwsgierig maak naar het boek.

Het liefst lees ik zoveel mogelijk onderwerpen van boeken door elkaar, zodat het nooit verveeld!

 


Hallo allemaal,

Ik ben Evan,  Sinds een jaar lukt het mij om goed te lezen (vanwege mijn DCD is dit lastiger voor mij) en dit doe ik nu steeds vaker met veel plezier. Het liefst lees ik boeken over de natuur, geschiedenis, dieren en lego. De boomhut boeken vind ik ook heel leuk om te lezen. Het allerleukste vind ik het lezen van tijdschriften zoals Donald Duck, Freek Vonk en Zo Zit Dat.

Ik hoop dat jullie met veel plezier mijn recensies van de boeken lezen.

p.s. ik heb ook een filmpje gemaakt, maar mijn broertjes van 6 en 0 maken wat teveel lawaai 😊


Hoi mijn naam is Famke 

Mijn hobby’s zijn: lezen, wedstrijdzwemmen, langebaanschaatsen en paardrijden

Mijn favoriete plek: Op het strand op Ameland

Mijn favoriete leesplek? Op de bank en in bed

Mijn favoriete schrijvers zijn: Mel Wallis de Vries, Jan Terlouw en Thea Beckman

Mijn favoriete boek is Vlucht van Mel Wallis de Vries, omdat ik het een spannend maar ook een mooi verhaal is want de vriendengroep in het verhaal krijgt een hele hechte band

Mijn favoriete leesgenres zijn thriller en non-fictie : ik hou van dingen die echt gebeurd zijn en spannend zijn

Mijn lievelingsvak: lichamelijke opvoeding

Ik vind het superleuk om mee te doen aan het Magisch Leesgenootschap want ik ben gek op lezen!

Famke


Mijn naam is  Ids 

Ik hou van lezen en zit op wedstrijdzwemmen en schaatsen.

Ik ga graag naar Ameland en hou van paardrijden.
Waar ik het liefste lees? In bed met een lampje als ik eigenlijk moet slapen!

Mijn lievelingsboeken zijn boeken met humor!


Ik ben Keira  en ben 10 jaar oud. Ik zit in groep 7.

Op zaterdags zit ik op Scouting waar ik heel veel plezier beleef, ook zit ik sinds kort op tekenles.

Gamen en naar de bioscoop gaan vind ik ook erg leuk!

Leuke boeken zijn van Thea Stilton de prinsessen en heksen van fantasia, maar mijn favorieten boekenserie is Warrior Cats. 

Heb er heel veel delen van. 

Lezen is echt iets wat bij mij hoort, als ik eenmaal in een boek zit kom ik er niet zo snel meer uit.