Gi-Ga- Groen!

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Wil jij weten hoe een panda, tijger of ijsbeer leeft? Of ben je juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond? Wil je alles leren over planten, bloemen en kruiden? En ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kan helpen? Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen! Leer over bijzonder dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten. De Kinderboekenweek 2022 is gi-ga-groen!

KINDERBOEKENWEEKGESCHENK

EEN CADEAUTJE VOOR JOU!

 Als je  tijdens de Kinderboekenweek naar de onze (online)winkel gaat, dan krijg je bij aankoop van € 12,50 euro aan Kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk helemaal gratis! Een cadeautje, speciaal voor jou!

 

Het Kinderboekenweekgeschenk in 2022 zal worden geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton.

WAANZINNIGE BOOMHUTVERHALEN over toen het Stoel-In-Je-Neusdag was en andere WAANZINNIGE gebeurtenissen

De waanzinnige boomhut van Andy en Terry blijft maar groeien. Heel wat van hun avonturen waren te WAANZINNIG om op te schrijven … Maar nu niet meer! In welk dier verandert Terry Andy met zijn toverstaf? Hoe krijg je een stoel uit je neus op Stoel-in-je-neusdag? Wie kan tot in de ruimte springen tijdens de grote sprongen-springwedstrijd? Welk spelletje spelen Andy en Terry op de heel, heel regenachtige dag? Wat ruimt de supertopper-zuigeropper allemaal op?

Het prentenboek van de Kinderboekenweek

Voor de kleinsten: een prikkelend prentenboek

Voor de jongste kinderen maakt Marije Tolman het Prentenboek van de Kinderboekenweek. In Egalus leven we mee met de aandoenlijke held Egalus, die wars van alle drukte ons wijst op de mooie natuur om ons heen. Groot formaat, klein prijsje: leg Egalus voor maar € 8,25 in je winkel.

 

Egalus

 

In de Sjeestijd heeft niemand tijd om stil te staan. De wereld is een drukte van jewelste en iedereen moet hoger, sneller, dieper, langer, groter!

Egalus doet er niet aan mee. Hij houdt van stil, van de wind tussen zijn stekels, de zon op zijn neus. Iedere dag prikt Egalus het bos schoon. Maar steeds vaker, als hij klaar is in het bos, ligt er weer rommel in de duinen. En als de duinen leeg zijn, is het strand vies. Op een koude dag kan hij de rommel niet meer dragen.

Boem!

En dan staat alles stil …

Terwijl Egalus uitgeput in slaap valt, beseffen de dieren dat het zo niet langer kan.

 


SCHRIJVERs: Andy Griffiths en Terry Denton

Andy Griffiths begon al vroeg verhalen te verzinnen voor zijn vrienden op school. Later werd hij leraar Engels en schreef hij grappige verhalen voor zijn leerlingen. In 1997 werd zijn eerste boek uitgegeven. Griffiths zet zich in voor geletterdheid en ontving in 2015 de Dromkeen-medaille ter ere van zijn buitengewone bijdrage aan de Australische kinderliteratuur. Terry Denton is niet alleen illustrator, maar ook auteur en beeldend kunstenaar. In zijn illustratief werk zit heel veel humor. Humor die perfect past bij de grappen van Andy Griffiths.


SCHRIJVER (illustrator): Marije Tolman

Marije Tolman (Beuningen, 1976) studeerde grafisch en typografisch ontwerpen aan de Koninklijke Academie in Den Haag en Illustration & Design aan het Edinburgh College of Art, in Schotland. Ze liep stage in Italië bij Fabrica, de studio van Oliviero Toscani. Inmiddels werkt ze in haar atelier in de oude binnenstad van Den Haag. Haar kunstwerken zijn puur analoog en combineren druktechnieken vermengd met tekenmaterialen. Elk boek of project is een expeditie, op zoek naar de juiste sfeer en bestemming.

Kerntitels per groep