Home » Activiteiten » Kinderboekenweek

KINDERBOEKENWEEKGESCHENK

EEN CADEAUTJE VOOR JOU!

 Als je  tijdens de Kinderboekenweek naar de onze (online)winkel gaat, dan krijg je bij aankoop van € 12,50 euro aan Kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk helemaal gratis! Een cadeautje, speciaal voor jou!

 Het Kinderboekenweekgeschenk in 2020 zal worden geschreven door Arend van Dam.

Arend van Dam: ‘Mijn hele leesleven duik ik het liefst in verhalen die echt gebeurd zijn. Met dit Kinderboekenweekgeschenk ben ik dan ook van plan om geschiedenis te schrijven.’

Het prentenboek van de Kinderboekenweek

TWEELING - Mylo Freeman

Robbie en Roef doen het liefst alles samen, dragen altijd dezelfde kleren en zijn allebei gek op ridders. Ze voelen zich helemaal een tweeling! Wanneer ze verkleed naar school mogen komen, hoeven ze niet lang na te denken: zij gaan natuurlijk allebei als ridder.

Als ze na school een zandkasteel bouwen, pakt een meisje het schepje van Robbie af. Roef zegt dat ze dat niet moet doen. Maar even later doet ze het wéér! Dan blijkt het niet één meisje te zijn maar twee. Ze zien er precies hetzelfde uit. En zij beweren een ECHTE tweeling te zijn....


SCHRIJVER: AREND VAN DAM

Al ruim dertig jaar is Arend van Dam auteur en hij heeft inmiddels al meer dan honderd boeken geschreven!
Als geen ander verwoordt hij hedendaagse maatschappelijke thema’s door middel van spannende, leerzame verhalen voor kinderen. Met zijn boek De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij won hij de Archeon Thea Beckmanprijs 2018 en een Zilveren Griffel in 2019.

Ook zijn boek De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal viel dat jaar in de prijzen: een Vlag en Wimpel én een Zilveren Penseel voor de illustrator van dit boek, Anne Stalinski.

Jaren daarvoor werd het eerste deel uit zijn bekende serie voorleesverhalen Lang geleden… de geschiedenis van Nederland in 50 voorleesverhalen ook bekroond met een Zilveren Griffel. De geschiedenis van Nederland en zijn inwoners staat centraal in zijn werk.


SCHRIJVER: MYLO FREEMAN  

Mylo Freeman groeide op in Den Haag. Na de Rietveldacademie, waar ze afstudeerde in de richting Illustratie, verhuisde ze naar New York.

Ze hield zich vooral bezig met schilderen. Vijf jaar later keerde ze terug naar Amsterdam en richtte zich na een korte muzikale carrière definitief op het bedenken en illustreren van prentenboeken.

In 1998 kreeg ze de Kiekeboekprijs voor haar prentenboek Potje! Inmiddels heeft Mylo zo’n 60 kinderboeken op haar naam staan, waaronder ook haar reeks over het donkere prinsesje Arabella die inmiddels naast Nederland ook in Engeland, Amerika en Afrika wordt uitgegeven.

In haar werk probeert Mylo meer etnische diversiteit aan te brengen in de wereld van de prentenboeken.

Kerntitels per groep