Home » Activiteiten » Kinderboekenweek

Worden wat je wil

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen,

vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt.

Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden.

Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber.

Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren.

Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

KINDERBOEKENWEEKGESCHENK

EEN CADEAUTJE VOOR JOU!

 Als je  tijdens de Kinderboekenweek naar de onze (online)winkel gaat, dan krijg je bij aankoop van € 12,50 euro aan Kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk helemaal gratis! Een cadeautje, speciaal voor jou!

 

Het Kinderboekenweekgeschenk in 2021 zal worden geschreven door Bette Westera.

Bette Westera: ‘De eervolle vraag of ik het kinderboekenweekgeschenk  zou willen schrijven gooit mijn hele planning overhoop en dat is fijn. Heel fijn zelfs, want ook al houd ik nog zo van orde, voor het scheppen van iets nieuws is chaos nodig.

 

 

 

Het prentenboek van de Kinderboekenweek

Dromer - Mark Janssen

Op een late namiddag die naar dennennaalden ruikt, rijdt een auto met een diep brommend geluid…

Aron is op weg van school naar huis. Hij piekert. In de klas hebben ze het gehad over wat iedereen worden wil. Maar hij weet het nog niet…Papa zet de auto stil en neemt Aron mee op een boswandeling. Hij legt uit dat er Denkers zijn, kinderen die nadenken het leukste vinden wat er bestaat. En dan zijn er Doeners, die kunnen geen moment stilzitten, die worden brandweerman, huizenbouwer, achtbaantester, en dan heb je…

Aron kijkt om zich heen, de takken, de wolken, de bladeren, de geluiden – alles verandert in één grote fantastische wonderlijke wereld. Tot hij door de stem van Papa weer wakker wordt geschud.

En dan heb je de Dromers

Dan zakt papa door zijn knieën en pakt mijn schouders vast .‘En weet je? Later als ze groot zijn maken ze de wereldmooier en vrolijker.

Ze worden muzikant of danser, schrijven boeken, gaan tekenen en schilderen of worden uitvinder.’--


SCHRIJVER: BETTE WESTERA

Kinderboekenweekgeschenkauteur Bette Westera is op 20 juni 1958 geboren in Velp. Na de middelbare school ging ze naar de Pedagogische Academie, om daarna in Leiden Psychologie te studeren. Tijdens en na haar studie werkte ze op het secretariaat van de Leidse Wetenschapswinkel en daarna als beleidsmedewerker bij het Centrum voor Educatie in Driebergen. In 1990 begon ze met het schrijven van een kinderbijbelserie en verhuisde ze met haar kinderen naar het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg, een leefgemeenschap niet ver van Amersfoort, waar ze dertien jaar woonde en werkte. Vanaf 1999 publiceerde ze prentenboeken, fictie, non-fictie en gedichtenbundels voor kinderen. Daarnaast is Bette Westera een veelgevraagd vertaler van prentenboeken, vaak op rijm. In 2019 vierde Bette haar 20-jarig schrijverschap vol mooie, grappige, ontroerende en prijswinnende boeken. Dit jaar won ze voor haar boek Uit elkaar de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Griffel en de Boekenleeuw.


SCHRIJVER: MARK JANSSEN

Prentenboekmaker Mark Janssen werd geboren in Eijsden (Limburg) op 24 juli 1974. Hij studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht en na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg a/d Geul, waar hij een atelier aan huis heeft. In 2016 startte Mark succesvol met een nieuw oeuvre; het eigen prentenboek. Naast het bedenken, schrijven en illustreren van eigen prentenboeken, werkt Mark ook als illustrator samen met andere auteurs aan de totstandkoming van kinderboeken. Vanaf zijn eerste illustraties voor een kinderboek tot nu, werkte hij aan maar liefst 500 publicaties mee voor Nederlandse, Belgische en Chinese uitgeverijen. Heel wat van zijn prentenboeken vonden reeds hun weg naar het buitenland en werden vertaald in bijna 20 talen.

Kerntitels per groep