Home » Scholen/KDV » Actie: Geef een (prenten)boek cadeau

Actie: Geef een (prenten)boek cadeau

Over de actie:

Geef een (prenten)boek cadeau

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om  in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.
En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Dit kan ook bij ons! Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

 

Het jeugdboek van 2021 is De brief voor de koning van Tonke Dragt en ligt vanaf 23 april bij ons in de winkel voor € 3,50   RESERVEER VóóR  12 APRIL a.s.

Het prentenboek van 2021 is Max en de Maximonsters van Maurice Sendak en ligt vanaf 18 juni bij ons in de winkel voor € 2,50   RESERVEER VóóR 26 APRIL a.s.

Reserveer nu: