Actie: Geef een (prenten)boek cadeau

Wil je op de hoogte blijven van deze actie? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geef een (prenten)boek cadeau actie 2025

De titels van Geef een (prenten)boek cadeau 2025 zijn bekend!

Deze boeken zijn respectievelijk vanaf 7 februari en 16 mei bij ons verkrijgbaar voor maar €2,99.

Over Superjuffie

Maak kennis met de grappigste juf ooit!

Juf Josje lijkt een heel gewone juf, maar er is iets bijzonders met haar aan de hand: als er een dier in nood is, verandert ze in Superjuffie! Zodra ze een hap van haar krijtje neemt, krijgt ze superkrachten en schiet ze als een groene tornado door de lucht om het dier te redden. Juf Josje probeert haar gave te verbergen voor de kinderen op haar nieuwe school, maar dat lukt niet lang. Gelukkig beloven ze niets te vertellen tegen de strenge directeur. Samen verzinnen ze steeds allerlei uitvluchten als juf Josje weer eens te laat op school komt met takjes in haar haar of een eendje in haar jaszak. Ondertussen gebeuren er heel vreemde dingen in de stadsdierentuin. Lukt het Superjuffie en de kinderen om de dierentuin van de ondergang te redden? Een sprankelend boek vol humor en fantasie!

Met vrolijke illustraties van Annet Schaap!

 

Over De kleine walvis

Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap…

 

Ieder kind een boek!

Goede kinderboeken voor een kleine prijs, zodat ieder kind in Nederland opgroeit met een eigen boekenplank vol prachtige boeken; dat is het doel van Geef een boek cadeau. Geeft u mee? Superjuffie is een ideale titel voor kinderen in groep 5 en 6. De kleine walvis is heerlijk voor kinderen in groep 1, 2 en 3. En de kinderopvang. Om samen te lezen, voor te lezen óf om cadeau te geven. Bij de rapportuitreiking bijvoorbeeld, of als leesstimulering in de vakantie, of gewoon zomaar, omdat u leesplezier belangrijk vindt.

Bestel nu alvast:

Je kunt de bestelling gelijk betalen of op factuur (kies dan voor ophalen in de winkel en bij mededeling: graag op factuur)

Jullie begrijpen dat wij  voor deze bestellingen altijd verzend- of bezorgkosten moeten berekenen!

Mocht je kiezen voor gelijk betalen dan volgt een factuur voor deze aanvullende verzendkosten kosten.

Over de actie:

Geef een (prenten)boek cadeau

De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om  in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.
En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Dit kan ook bij ons! Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.