Thema Kinderboekenweek 2024: Lekker eigenwijs

Lekker eigenwijs!

Kinderboeken zitten vol met sterke personages die ons laten zien hoe leuk het is om lekker te doen wat jij wilt. Van de brutale versjes van Annie M.G. Schmidt tot boeken vol eigenwijze figuren die het op hun eigen manier doen. Van Matilda tot Mees Kees en van de NEEhoorn tot de dappere ridster. Ga mee naar werelden waar drie maal drie zes is, waar je niet naar je ouders hoeft te luisteren en waar je de hele dag ijs kunt eten. Duik in een boek en vier het dwars zijn! Deze Kinderboekenweek lezen we boeken over personages die een tikkeltje tegendraads en lekker eigenwijs zijn.

KINDERBOEKENWEEKGESCHENK

EEN CADEAUTJE VOOR JOU!

Pieter Koolwijk schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk, geïllustreerd door Linde Faas. Tijdens de Kinderboekenweek van 2 tot en met 13 oktober krijg je het Kinderboekenweekgeschenk cadeau van je boekhandel bij aankoop van € 13,50 aan kinderboeken.  Het thema van de 70ste Kinderboekenweek is Lekker eigenwijs!

Het prentenboek van de Kinderboekenweek

Noëlle Smit illustreert dit jaar het Prentenboek bij de Kinderboekenweek, met teksten van Erik van Os en Elle van Lieshout. Tijdens de Kinderboekenweek van 2 tot en met 13 oktober koop je het Prentenboek voor slechts € 7,99.  Het thema van de 70ste Kinderboekenweek is Lekker eigenwijs!

 


Kerntitels per groep