Home » Activiteiten » Kinderboekenweek » Bestel materialen Kinderboekenweek

Bestel hier

 Lesmateriaal, boeken en meer!

Voor scholen en kinderopvang: De bestelling kan ook op factuur.

LET OP: Het kan zijn dat een aantal boeken nog moeten uitkomen of in herdruk zijn.

 

Op deze pagina:

- Kerntitels per groep

- Lespakketten

(Kinderboekenweek, kinderjury, Nederland leest junior)

- Nederland leest junior 2022

- Nationale voorleesdagen 2023

Kinderjury 2023

 

LET OP: 

Voor het verzenden van lespakketten worden altijd,  per levering, verzendkosten in rekening gebracht!


Kerntitels Kinderboekenweek 2022

Groep 1 en 2

Groep 3 en 4


Groep 5 en 6

Groep 7 en 8


Bestel hier het hele Kinderboekenweek 2022 pakket boeken groep 1 t/m 8

Alle kerntitels groep 1 t/m 8 Kinderboekenweek 2022

 

Thema: Gi-Ga-Groen

 

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Wil jij weten hoe een panda, tijger of ijsbeer leeft? Of ben je juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond? Wil je alles leren over planten, bloemen en kruiden? En ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kan helpen? Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden.

Een comité stelde een lijst samen met titels die passen bij het thema Gi-ga-groen. Deze titels staan centraal tijdens de campagne en in de lessen van de Kinderboekenweek 2022. Leer bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten. De Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen!


Lespakketten,  2022/23


Nederland Leest Junior 2022

Hele maand november

Speciaal voor groep 7 en 8 en VMBO 1 en 2

Lees met de hele groep hetzelfde boek.

 

De regels van drie

Twan en zijn tweelingzus Linde reizen met hun moeder en oma naar IJsland. Ze gaan naar Twans overgrootvader, opi Kas, die daar helemaal alleen woont. Opi Kas kan niet meer goed voor zichzelf zorgen en hij moet mee terug naar Nederland. Maar opi Kas denk hier heel anders over. Hij heeft een ontsnappingsplan bedacht en vraagt of Twan hem wil helpen. Gelukkig heeft Twan een survival handboek meegenomen. Twan twijfelt. Wat moet hij doen? Opi Kas helpen of het geheime plan verraden?

 

Marjolijn Hof schrijft al meer dan 20 jaar boeken. Ze won vele prijzen waaronder een Gouden Griffel voor Een klein kans (in 2007), De regels van drie schreef ze in IJsland en werd bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs.


Nationale voorleesdagen 2023. Top 10 prentenboeken


Kinderjury 2023

STEM OP JOUW FAVORIETE BOEK

Alle kinderen van Nederland vormen samen de Kinderjury en brengen hun stem uit. Het boek dat de meeste stemmen krijgt, wint de Kinderjury - het beste boek gekozen door kinderen!

 

Tiplijsten – de beste boeken voor 6 t/m 12
Een comité van professionals in de jeugdboekenbranche stelt een lijst op van vijftig titels. De lijst bestaat uit 25 titels voor de leeftijdscategorie van 6-9 jaar en 25 titels voor de leeftijd van 10-12 jaar. De Tiplijst dient als inspiratie en houvast voor kinderen tijdens de Leesweken (van 8 februari t/m 9 april 2023) en de Stemweken (vanaf 10 april 2023).