Home » Webshop » Speelgoed

Speelgoed

Naast kinderboeken hebben wij ook een breed assortiment duurzaam speelgoed. Diverse merken (houten) speelgoed waar wij blij van worden!

Mocht je iets niet kunnen vinden of heb jij een merk waar jij blij van wordt? stuur dan een berichtje via het contactformulier en misschien kunnen wij het opnemen in ons assortiment.


Over Knuffels:

Er zijn diverse knuffels die gerelateerd zijn aan kinderboeken.

En er zijn knuffels die je heel goed kunt gebruiken samen met kinderboeken.

Laat je inspireren!

 


Over Tiny Magic

Elk item is 100% handgemaakt.

 

Van de maker:

"Het begon allemaal met een tweeling. Gezegend met een astronaut en een ballerina, was elke stap buiten het huis goed doordacht. Elke keer dat mijn handtas vol vliegtuigen, auto's, potloden en kleurkussens zat ... Er moest een gemakkelijkere en compacter manier zijn om dit rond te dragen ... om voorbereid te zijn in elke situatie. Dus ik begon met het maken van prototypes en ik begon deze prototypes te gebruiken. En elke keer dat we uitstapten, kwam er een andere moeder naar me toe om te vragen waar ik die vandaan had. Mijn man heeft me ertoe aangezet mijn kleine bedrijfje te beginnen. Dus hier zijn we, en terwijl de tweeling groeit en nieuwe behoeften heeft, wordt mijn creativiteit uitgedaagd voor meer nieuwe items om het voor andere ouders gemakkelijker te maken. Ik hoop dat je net zoveel van mijn creaties geniet als mijn kinderen.

 


Over Maileg:

 

Het Deense speelgoedmerk Maileg (uitgesproken als My'lye)  maakt speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Elke knuffel heeft een eigenzinnig design en een echte persoonlijkheid. Door verhalen uit eigenzinnigheid naar alledaagse momenten te brengen, helpt Maileg-speelgoed kinderen het pure en eenvoudige wonder van de verbeelding te ontdekken.  Gemaakt van natuurlijke materialen en met aandacht voor detail.

Een Maileg knuffel is van zo’n goede kwaliteit dat hij meerdere generaties zal meegaan.


Over Jellycat

 

Jellycat maakt sinds 1999 origineel en innovatief zacht speelgoed in Londen en blijft luxe stoffen combineren met ontwerpen die eigenzinnig en schattig zijn, maar altijd net iets anders waardoor ze zich onderscheiden van de massa! De naam Jellycat werd bedacht door een kind dat dol was op gelei en katten en giechelde bij de gedachte aan de twee samen. De dwaasheid van de naam was een geweldige weerspiegeling van het ontwerp en dus bleef het hangen!


Over JaBaDaBaDo:

Kwaliteit, tijdloze designs en speelwaarde. Dat zijn de drie uitgangspunten van het Zweedse topmerk JaBaDaBaDo. Al hun speelgoed is van hoge kwaliteit en geproduceerd met zorgvuldig gekozen natuurlijke materialen zoals hout en katoen. Daardoor gaat het generaties lang mee. Net als hun ontwerpen, waarbij de focus ligt op functionaliteit en speelwaarde.


WEE GALLERY

Surya Pinto (grafisch ontwerpster) en haar man Dave Pinto (een onderwijzer) maakten na de geboorte van hun eerste zoon bijna een studie van ontwikkeling van kinderen. Ze ontdekten o.a. dat pasgeborenen maar 30 tot 38 cm ver konden zien en dat ze het liefst kijken naar het gezicht van papa en mama en naar zwarte en witte geometrische vormen.


Over Djeco:

Djeco is een Franse speelgoedfabrikant uit Parijs en voornamelijk gespecialiseerd in speelgoed voor jonge kinderen. Het bedrijf is in 1954 opgericht door de moeder van de huidige eigenaar, Frederick Michel Dales. Ze opende een klein winkeltje, om haar passie voor speelgoed een plek te kunnen geven. Dales nam het bedrijf in 1990 van zijn moeder over en werkte het bedrijf op tot marktleider.

Djeco heeft een breed aanbod van onder andere knutselpakketten, trekfiguren, lampen, stapelblokken en puzzels. 


Over Threadbear design:

ThreadBear Design is een eigentijds label voor kindertextiel en textiel speelgoed zoals knuffels en zachte poppen. Dit merk staat net als Tender Leaf Toys onder leiding van de creatieve Danielle Hanson. Haar ontwerpen met herkenbare stijl hebben de afgelopen 20 jaar talloze speelgoedprijzen gewonnen.

Nadat zij vele jaren in Indonesië had doorgebracht in nauwe samenwerking met de Mentari-fabriek, werd het duidelijk dat het een natuurlijke stap was om samen te werken met Mentari en Tender Leaf Toys te creëren. Daar waar Tender Leaf Toys zich richt op houten speelgoed wilde Danielle ook graag een kindertextiellijn beginnen. Hiervoor richtte zij samen met Nick Shirley ThreadBear op. 


Over Tender Leaf Toys:

Tender Leaf Toys is van mening dat het steeds belangrijker wordt om onze kinderen terug te brengen naar een natuurlijke speelomgeving. Het speelgoed is gemaakt door ambachtslieden en ontwerpers die hun ervaring, kennis en creativiteit gebruiken om jullie een prachtig assortiment houten speelgoed te bieden dat de energie, emotie en opwinding van het spelen met houten speelgoed stimuleert.

Alle producten zijn gemaakt voor de ontwikkeling van de vaardigheden van kinderen en het aanvullen van rubberwood-bossen als kern. Het productieproces - het zagen, schilderen en drogen van het hout, gebeurt allemaal in eigen fabriek allemaal op dezelfde locatie.

 

Ze zijn bekroond met het ICTI-keurmerk en streven ernaar om in de hele organisatie de hoge normen te handhaven. Alle speelgoedproducten voldoen aan de Europese standaardveiligheid van speelgoed.


Over Ostheimer:

Ostheimer-figuren zijn met de hand gemaakt in Duitsland, het hout komt uit duurzame binnenlandse bosbouw. Elk product is een uniek item, individueel met liefde en zorg gevormd.


Over Sigikid:

 

Al meer dan 50 jaar ontwerpen ze hun producten met passie. Waarom sigikid? Wat maakt ze zo speciaal en anders dan andere merken? Bij sigikid geloven ze in de liefdevolle aandacht voor hun producten. Dat kinderen recht hebben op een goed ontwerp en dat kleine details belangrijk zijn. Doorzettingsvermogen om tot het mooiste ontwerp en de beste kwaliteit te komen. Sigikid knuffels zijn  speciaal ontworpen voor de belangrijkste mensen ter wereld: onze kinderen. sigikid: first class for kids!

 


Een puzzel lijkt misschien simpel speelgoed, maar het is véél meer dan dat!

Misschien herinner je je nog wel dat je vroeger urenlang kon puzzelen. Dat had zo zijn redenen. Het is een mentale uitdaging en een training van onze hersenen. Perfect educatief speelgoed dus. Terwijl je dacht dat je gewoon leuk aan het spelen was. Door deze mentale uitdaging blijven puzzels  ons nog steeds intrigeren.

Dit doet een puzzel:

-Een puzzel traint je cognitieve vaardigheden

-Puzzelen leert je probleemoplossend denken

-Puzzelen ontwikkelt je fijne motoriek

-Hand- en oog coördinatie trainen door te puzzelen

-Puzzelen is ook: sociaal contact

-Zelfvertrouwen boosten door het leggen van een puzzel

Kortom puzzelen is niet alleen leuk maar ook heel leerzaam!


Janod

Het Franse topmerk Janod heeft jarenlange ervaring op het gebied van houten speelgoed. Door deze jarenlange ervaring maakt Janod houten speelgoed van hoogwaardige kwaliteit dat jarenlang mee gaat! Janod is echt een authentiek speelgoedmerk dat zich aanpast aan het hedendaagse moderne leven. Het speelgoed is gericht op de ontwikkeling van baby's en peuters en jonge kinderen. Janod bied ook een ruim aanbod muziekdozen, om het gehoor van de jonge kinderen te stimuleren.

Alle producten zijn perfect afgewerkt en gemaakt van de allerbeste materialen. Het speelgoed van Janod gaat generatie op generatie lang mee.