Leespanel 13+

Hallo mijn naam is Jinte. 

 Ik lees graag boeken en kijk graag Netflix en teken graag.

In groep 7 ben ik voorleeskampioen van mijn school geworden en vorig jaar in de eerste klas ook, helaas door corona zijn deze wedstrijden niet doorgegaan.

Op dit moment zijn mijn lievelingsboek[en] Harry potter, grijze jager en broederband.

Grijze jager omdat: het verhaal van de grijze jagers sprak meer heel erg aan omdat ik wel van wat actie hou en het geheimzinnige van de grijze jagers daarbij vond ik een goede Match en ook had ik al vaker boeken van John Flanagan gelezen had {zoals broederband}

Broederband omdat: in groep 8 ging mijn meester van toen voorlezen uit broederband boek 1 en zodra ik eenmaal in het verhaal zat van Hal en zijn bemanning kon ik niet meer stoppen en las het eerste boek snel uit, toen ik al broederband boeken had gelezen ging ik dus verder in de grijze jager.

Harry Potter omdat: ik naast actie ook erg in magische boeken ben en ik de films van Harry Potter erg leuk vond ben ik {dankzij mijn moeder} ook de boeken gaan lezen en nou heb ik alle boeken mooi in mijn kast staan.

Hoi allemaal,

Ik ben Marith 

Bekijk mijn filmpje en ontdek wat mijn lievelingsboek is.

Groetjes

Mijn naam is Eva, 

Mijn hobby’s zijn tekenen en hockey en daarnaast ben ik een echte boekenwurm. Ik houd van fantasieboeken, detectives en thrillers. Een van mijn lievelingsboeken is ‘Ik kan nog steeds niet vliegen’ van Anna Woltz. Dit boek gaat over twee kinderen die na de tweede wereldoorlog naar Denemarken gaan om aan te sterken. Ik vind het een erg leuk boek dat lekker  vlot leest, zonder te veel moeilijke woorden. Het laat je heel goed meebeleven hoe de twee kinderen de oorlog ervaren hebben en hoe ze er nu van herstellen. Het is niet een heel spannend boek, maar toch blijf je erin doorlezen.  Ik heb het al een paar keer gelezen en ga het denk ik nog wel een keer lezen. 

Groetjes,

Eva

Aan iedereen die dit stukje leest, mijn naam is Robin.
Ik ga na de zomervakantie '22 naar klas 6 van het VWO.
Een van mijn favoriete bezigheden is in een verhaal duiken en de rest van de wereld -voor
het liefst een paar uur- even vergeten. Van tijd tot tijd probeer ik zelf iets te schrijven.
Ik lees vooral fantasy en af en toe iets van sci-fi. Hier heb ik zeker al meer dan honderd
boeken van gelezen. Af en toe stap ik uit mijn comfort zone wat verfrissend en verrassend
is, maar ik word toch altijd weer op magische wijze terug getrokken naar de fantasy boeken.
Eind basisschool en een paar jaar erna was ik gek van J.R.R Tolkien zijn: In de ban van de
ring, en Harry Potter van J.K Rowling. Deze heb ik ondertussen echter te vaak gelezen.
Momenteel zijn mijn lievelingsboeken - sorry, ik kan echt niet één kiezen - Hof van mist en
woede, dit is het tweede deel in de hof van doorns en rozen serie van Sarah J. Maas. Van
dezelfde schrijfster de Crescent city serie, en als laatste de Lux serie van Jennifer
L'Armentrout.
Op het moment dat ik dit schrijf ben ik bezig met: In het vervloekte hart van Rima Orie, tot nu
toe is het boek echt geweldig

Hoi! Ik ben Hannah. Mijn hobby’s zijn schaatsen, zeilen en ik vind het heel leuk om te lezen. Ik hou van boeken die op de waarheid zijn gebaseerd zoals “Hasse Simonsdochter” en “Feo en de wolven”. Ik hou wat minder van fantasie boeken zoals “Harry Potter”.
Mijn lievelingsboek van dit moment is ‘De Woordsmid’ van Patricia Forde , omdat het een heel mooi verhaal is. Het gaat over een stad die door de bewoners is gered na een klimaatramp. De leider van de stad, de man die alles weer heeft opgebouwd, heeft ‘lijst’ bedacht. Een lijst met woorden die je moet gebruiken om te praten. Andere woorden mag je dus niet gebruiken.

Op momenten sommige is het verhaal verdrietig, andere momenten heel mooi en soms is het verhaal ook spannend. Het heeft van alles wel wat. Al vanaf de eerste bladzijde die je leest, wordt je meegenomen in het verhaal en lijkt het alsof je er echt bij bent.

Het lijkt me heel leuk om boeken voor jullie te lezen en daar mijn mening over te geven!

Groetjes Hannah!            

 

Hoi, ik ben Franka en ik vind het naast lezen leuk om te drummen en bezig te zijn met scouting.

Een van mijn favoriete boeken op dit moment is "Op mijn schouders" van Jennifer Niven, omdat  het verhaal vanuit beide kanten wordt verteld en je voor beide hoofdpersonages kan lezen hoe ze zich voelen.

Zelf hebben Libby en Jack (de hoofdpersonen) onzekerheden en problemen die ze willen overwinnen. Wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten vinden ze elkaar niet aardig, maar later verandert dat.

 

Ik vond het lastig om mijn favoriete boek uit te zoeken, omdat elk boek op zijn eigen manier erg leuk is om te lezen, daarom is meestal mijn favoriete boek, het boek dat ik het meest recent heb gelezen. 

Met vriendelijke groet,

Franka 


Hoi, ik ben Aniek en ik ben dol op boeken!

Naast lezen hou ik erg van schilderen en het luisteren naar podcasts, het liefst true crime. Als sport doe ik aan wielrennen.

Ik lees vooral veel fantasy en thrillers. Soms lees ik ook boeken die ik zelf Pulp noem. Dat zijn boeken waar ik niet zoveel bij na hoef te denken.

Ik heb niet echt een lievelingsboek, maar als ik dan toch een paar moet noemen, zijn het:

Koepels van Mariëtte Aerts, de Gone serie van Michael Grant, de Hunger Games van Suzanne Collins, Quotum van Marloes Morshuis en ook Harry Potter mag niet ontbreken.

Terwijl ik dit typ, kijk ik naar mijn boekenkast en zie ook nog meerdere boeken van Joelle Charbonnau staan. Ook zo leuk!

 

Groetjes Aniek