Hanna Holwerda

bij ons in de winkel

Wanneer: 11 juni 2022 om 14.00 uur

Minicollege Knappe Kronkels - Waarom jouw hersenen zo bijzonder zijn
Tijdens het minicollege neemt schrijfster Hanna Holwerda je mee langs alle knappe kronkels die er in je hoofd verstopt zijn. Je ontdekt dat deze bijzondere grijze massa alles regelt wat er in ons lijf gebeurt. Je hersenen zorgen ervoor dat je kan bewegen, dat je kan zien, ruiken, voelen, horen en proeven én dat je weet wat je ziet, ruikt, voelt, hoort of proeft.
Ze werken als een geheugen, je kan herinneringen opslaan en weer tevoorschijn halen. En je hersenen zorgen ervoor dat je je blij voelt, of verdrietig, of… hoe jij je ook voelt. En dat allemaal speelt zich af in het hoofd.
Tijdens het minicollege ontdek je dit niet alleen doordat het vertelt wordt … door het doen van allerlei proefjes en testjes ervaar je aan den lijve hoe je hersenen werken.

Dus duik in je hoofd, verwonder je over jouw knappe kronkels en ontdek meer over jezelf.

 

Hanna Holwerda werkt aan een bureau vol stapels wetenschapsboeken, reageerbuisjes en flesjes met gekke vloeistoffen. En een laptop met minimaal 10 bestanden die open staan. Opeens vroeg ze zich af: als dit mijn bureau is, hoe zou het er dan in mijn hoofd uitzien als ik aan het schrijven ben? En dat was het begin van het boek Knappe kronkels. Ze dook in de bijzondere wereld van het brein, ploos alles uit en beschreef het op een voor kinderen begrijpelijke manier. En natuurlijk met allerlei proefjes en testjes, kenmerkend voor al haar science boeken.

 

Voor kinderen van 9-12jaar

Prijs per kind: € 5.00

Signeersessie na afloop.

Dit wil je niet missen!

Koop hier vast je kaartje: