De paarden van Olympus, Pippa's race

Gepubliceerd op 16 april 2021 om 11:30

Recensie van Eva: De paarden van olympus. Pippa's race

Wat vind je van het boek?

Ik vond het een heel leuk boek want het heeft veel fantasie en daar hou ik van. Dit boek had ik in 2 dagen uit, dat zegt veel over hoe leuk het boek is.

In een wereld met veel fantasie zitten dingen die onmogelijk zijn, en dan kan je zelf verzinnen hoe het gaat. Je hoeft je dan niet te houden aan logica. In dit boek waren dat gevleugelde paarden en de goden.

 

Waarom moeten anderen dit boek lezen of juist niet?

Het is een superleuk boek voor kinderen die van fantasie of paarden houden. In veel boeken gaat het over volwassenen, maar in dit boek zijn de mensen kinderen. Als je helemaal niet van paarden houdt is het boek misschien een beetje saai.

 

Hoe is het boek opgebouwd?

Het begint met Pippa, een weeskind, die werkt in een paardenstal met normale paarden. Op een avond wordt ze ontslagen en wordt ze weggestuurd. Ze ontmoet dan een godin en een paard die met elkaar praten. Ze valt in slaap en wordt wakker in een tempel. Als ze wakker wordt ontmoet ze andere kinderen en ontdekt ze dat zij (en de anderen) uitverkoren zijn voor een race met gevleugelde paarden. Die paarden horen bij de goden, en de god van wie paard wint krijgt als prijs dat die voor één dag de baas mag zijn over de berg Olympus waar de tempel op staat. Het kind op het winnende paard wordt een halfgod en mag voor altijd op de berg blijven. Maar, als je verliest krijg je een eeuwigdurende straf en moet je terug naar de mensenwereld.

Pippa mag rijden op Zephyr, het paard van Aphrodite. Pippa ontmoet Aphrodite niet, en ze gaat samen met de andere kinderen trainen met paardrijden. Ze hebben een paar dagen om te trainen, en Pippa maakt zich op een gegeven moment zorgen omdat haar paard wat ondeugend is. Pippa wil namelijk graag bij haar paard blijven. Hierna gaat Pippa op verkenning in de omgeving, maar raakt een beetje de weg kwijt en ontmoet de lotsgodinnen. Die zijn nogal aan het ruziën, maar Pippa krijgt van hun een kaart om de weg terug te vinden. Vlak voor de race ontdekt Pippa iets over een van de andere kinderen; Timon.

Dan begint de race. Pippa verliest het vertrouwen in haar paard en ruilt van paard met een ander kind. Dat gaat eerst best goed totdat haar oude paard, Zephyr, haar ineens inhaalt en van haar wint. De goden ontdekken dat ze van paard geruild zijn, en worden allebei gediskwalificeerd. Ze moeten terug naar de mensenwereld, maar Pippa heeft de moed om Zeus aan te spreken en te zeggen dat ze Zephyr niet achter wil laten. Ze mag Zephyr daarna meenemen de berg af, maar die verliest nog wel zijn vleugels.

Op het allerlaatst ontmoet Pippa toch nog Aphrodite en hebben ze een gesprek, hierin vertelt Aphrodite dat ze het pad van de rozen moet volgen, en dan houdt het verhaal op.

 

Wie is jouw favoriete persoon?

Zephyr, het gevleugelde paard van Aphrodite, omdat hij ondeugend, lief en grappig is. Ik vond het jammer dat hij zijn vleugels verloor, maar ook wel goed want anders zouden de mensen op hem gaan jagen en op zoek gaan maar meer gevleugelde paarden.

 

Eindigt het verhaal mooi?

Ik had het leuk gevonden als Pippa de race had gewonnen. Na de race is het verhaal  nog niet helemaal afgelopen, maar het belangrijkste einde vond ik de race.

Als ik het zelf had geschreven had ik de race een beetje veranderd, dat ze niet ruilt van paard maar op Zephyr verliest.


Wil jij zelf dit boek lezen? bestel hem dan nu:

De paarden van Olympus is een spannend fantasy-verhaal over vriendschap, liefde en rivaliteit, met mythische paarden in de hoofdrol. Spannende fantasy Pippa is arm en slaapt in stallen; haar liefde voor paarden houdt haar op de been. Maar wanneer de goden en godinnen neerdalen van de berg Olympus om ruiters voor de race van hun gevleugelde paarden uit te kiezen, is Pippa een van de gelukkigen! De beloning is groot: de winnaar wordt een halfgod en mag bij zijn of haar paard blijven op de berg Olympus. Maar dan moet Pippa de race wel winnen… Kallie George De Canadese schrijfster Kallie George heeft al veel succesvolle kinderboeken op haar naam staan. De paarden van Olympus – een duologie – is een fantastisch verhaal over vriendschap, liefde en rivaliteit, dat zich afspeelt in een wereld die je nooit meer zult vergeten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.