Het verlangen van de prins

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 09:37

kinderboeken_tips

Het verlangen van de prins/De woede van de prins. Wat een prachtig geschreven boek!

Lode woont in een tehuis, zijn ouders zijn overleden en sindsdien woont hij in Huize landvast. Op een dag besluit Lode dat het genoeg is en hij ontsnapt. Hij verstopt zich op een schip maar raakt vast, de volgende dag komt hij erachter dat de vloek hem ook heeft geraakt. Aan boord eerst de vloek en woede van de prins al 300 jaar en er lijkt geen einde aan de komen. Toch blijkt Lode een belangrijke sleutel te zijn!? Lode raakt bevriend met Tulp en samen proberen ze de vloek van de prins te heffen maar lukt het ze om ondertussen de woede te overleven? En wat is er toch met die mysterieuze prins aan de hand, zijn woede/verlangen?

Prachtig geschreven en de mooie illustraties maken het boek helemaal af. De illustratie versterkt het verhaal en maken de personages zichtbaar. Een spannend boek vol met mysteries en vreemde gebeurtenissen.

Vanaf het begin zit je direct in het boek waarin het aangrijpende verhaal van Lode zijn ouders wordt verteld. Langzamerhand krijg je steeds meer vragen die uiteindelijk allemaal worden beantwoorden. Want van een open einde ben ik geen fan.😜

De personages worden heel mooi uitgewerkt en zijn zo interessant en divers. Elk karakter heeft een eigen verhaal waar je meer over wilt weten.

De hoofdstukken zijn best wel lang maar door alle vragen die in je hoofd rond zweven moet je het verhaal uitlezen. Het is ook een mooi boek om voor te lezen als je kinderen in de klas hebt die wel van een mysterie houden!

Laat je meevoeren in dit aangrijpende en bijzondere verhaal!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.