Eddie Albert en de bonte beestenbende: Het avontuur met de ontvoerde aap’

Gepubliceerd op 15 juni 2023 om 12:49

Boek recensie van Junian 

Ik heb het boek ‘Eddie Albert en de bonte beestenbende: Het avontuur met de ontvoerde aap’ van Paul O’Grady gelezen.

Ik vond het een erg leuk boek omdat het grappig en spannend is.

 

Het boek gaat over een jongen uit Engeland, Eddie, die met dieren kan praten. Hij heeft een hond, een hamster, een muis en 2 vissen. Ook komt een kraai vaak bij hem op bezoek. Ik vind vooral de hamster (Bunty) grappig omdat die de hele tijd zeurt. De hamster is ook mijn favoriete persoon uit het boek.

Eddie gaat bij zijn tante Bugde logeren, die best wel rijk blijkt te zijn en ook met dieren blijkt te kunnen praten. In een nacht ziet hij een boot voorbij varen met een jonge orang-oetang en ‘help’ roept. Eddie en zijn dieren gaan hem redden. Eerst lijkt het een normale dag te zijn, maar er gebeuren steeds meer dingen die je verbazen.

Af en toe zijn er leuke tekeningen in het boek, die zijn ook mooi getekend met schaduwen.

Ik kan merken dat het boek uit Engeland komt, want Eddie kon een Nederlands personage niet verstaan. En hij wist ook niet wat hagelslag was.

 

Het einde kon je niet verwachten, dus dat vind ik heel leuk. Ik bleef ook snel doorlezen omdat het zo’n leuk boek was. Ik had het ook in 2 dagen uit.  

 

Het boek is een paar keer spannend en verder vooral heel vaak grappig, als de dieren met elkaar gaan praten. Ik vind het boek een aanrader om te lezen, zeker als je van dieren houdt.

 

Groetjes van Julian

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.