Het tegendeel van zorgen

Gepubliceerd op 1 juni 2023 om 22:50

Boekrecensie Het tegendeel van zorgen - Benny Lindelauf door Aniek  (Leespanel)

Over het boek 


‘Het tegendeel van zorgen’ is een omnibus van de boeken Negen Open Armen en De hemel van Heivisj. Het boek is geschreven door Benny Lindelauf en heeft 630 bladzijden. Aan het eind van het boek zit ook nog een woordenlijst met Limburgse en Duitse woorden. 

Het verhaal 


‘Het tegendeel van zorgen’ gaat over de zusjes Fing, Muulke en Jes die samen met hun vader, 3 broers en oma Mei voor de zoveelste keer verhuizen. Ditmaal naar een vervallen huis dat Negen Open Armen heet. Het zijn de jaren 30 en in Europa trekken zich donkere wolken samen. Al snel begint de tweede oorlog en merken de zussen dat ze alles op alles zullen moeten zetten om zich in een zware tijd staande te houden. 

Wat vind ik van het boek 


Ik vind het een erg mooi boek Het is heel gedetailleerd geschreven en laat voor mijn gevoel goed zien hoe het leven was in Limburg voor, tijdens en na de oorlog.  Het boek eindigt ook heel mooi. Ik zou het boek zeker aanraden, maar wel met de waarschuwing dat als je er eenmaal aan begint je zeker door zal willen lezen.  

Over de schrijver 


Het boek is geschreven door Benny Lindelauf,  een Nederlandse schrijver die in Sittard opgroeide. Hij woont met zijn man in Rotterdam en schrijft naast boeken ook toneelstukken.  

Wil jij dit boek ook lezen? Bestel hem dan hier:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.