Amarant

Gepubliceerd op 18 september 2022 om 17:48

Boekrecensie Amarant -  Emmelie Arents door Aniek (Leespanel)

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af in Amarant. Dit is een stad met drie soorten bewoners, namelijk Creaties, Donoren en Imperials. De hoofdpersonen zijn Ceda en Arelle. Ceda is een Creatie, gemaakt om haar lichaam af te staan aan een Imperial. Arelle is een Donor, de laagste klasse van de samenleving. Elke dag kan ze opgeroepen worden voor orgaandonatie. Ceda en Arelle weten allebei dat ze gemaakt zijn om te sterven, maar willen dat allebei niet. Ze zullen er alles voor doen om Derix Silas te stoppen…

 

Wat vind ik van het boek

Ik vind het boek echt een Aanrader! Ik vind het niet een extreem moeilijk boek, het leest lekker vlot. De eerste paar hoofdstukken moest ik er een beetje inkomen, het was me niet meteen helemaal duidelijk hoe de wereld in elkaar zat en welke rol de personages hadden. Toen ik eenmaal in het verhaal zat, kon ik het boek eigenlijk niet meer wegleggen. De schrijfstijl is heel meeslepend en lekker leesbaar. Ik vond het heel mooi om te lezen hoe de personages hun gevoelens ontdekken en uiteindelijk proberen samen te werken in de vreselijke wereld waarin ze leven. Je leeft tijdens het lezen echt met ze mee en hoopt maar dat alles goed komt op het eind.  

 

Wie is mijn favoriete personage

Mijn favoriete personage in Alezander. Hij is de generaal van de Hoeders. Hoeders zijn een soort wachters die de orde moeten bewaren.  Alezander is net zoals Ceda een creatie en dus gemaakt. Daardoor heeft hij veel moeite met het herkennen en zelf uiten van emoties en gevoelens. Hij probeert heel stoer over te komen maar is eigenlijk heel lief. Als lezer krijg je al snel een soort medelijden met hem en wordt het zeker weten één van je favorieten.

 

Over het boek

Het boek heeft echt een prachtige kaft. Op de voorkant staat een plaatje van een mot. De hoofdstukken in het boek beginnen ook telkens met een plaatje van een mot of een vlinder. Het boek heeft 320 pagina’s en 30 hoofdstukken. Het boek is in het begin geschreven vanuit het perspectief van Arelle en Ceda. Aan het einde is het boek geschreven vanuit het perspectief van Alan en Ceda.

 

Over de schrijver

Het boek is geschreven door Emmelie Arents. Amarant is haar vierde boek. Andere boeken die ze geschreven heeft zijn Het Hart van de Adelaar, De Woestijndief en De meersterdief. Deze laatste twee horen bij elkaar. Ik had nog nooit een boek van Emmelie Arents gelezen, maar na het lezen van Amarant komen de andere boeken zeker op mijn lijstje van nog te lezen boeken!

 

Wil jij dit boek ook lezen? bestel hem dan hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.