Briefjes voor Pelle

Gepubliceerd op 20 oktober 2022 om 17:25

Boekrecensie Briefjes voor Pelle - Marlies Slegers door Puck

Hallootjes, mijn naam is Puck en ik heb het boek: Briefjes voor Pelle, van de schrijfster Marlies Slegers gelezen.

Het boek gaat over Pelle die een jaar geleden zijn vader heeft verloren. Op zijn twaalfde verjaardag krijgt hij een doos met briefjes van zijn overleden vader. De doos zit vol met opdrachten die Pelle moet uitvoeren. Door de briefjes ontmoeten Pelle en zijn moeder veel nieuwe mensen die weer kleur in hun leven brengen. Ook leert Pelle ondertussen van alles over voor jezelf opkomen, verliefd worden, Griekse tradities, boomhutten bouwen en houtkevers.

 

Ik vond het een ontzettend leuk boek omdat het een heftig verhaal is dat sommige kinderen ook echt meemaken waardoor je je goed kunt verplaatsen in het verhaal. 

Ik zou het boek ook zeker aanraden omdat het best wel zielig begint en het steeds wat vrolijker opbouwt maar aan het eind weer erg verrassend is. 

Het lievelings personage uit het boek is voor mij de moeder van Pelle. Ze heeft een heftige tijd gehad en door de briefjes van Pelle leert ze nieuwe mensen kennen en wordt ze steeds weer wat vrolijker. Ik gun haar haar lieve zoon Pelle ook omdat hij heel veel voor haar doet. 

Ik vind het ook heel mooi om te zien dat ze aan het einde weer gelukkig is. 

Het einde van het boek vind ik wat rommelig maar is ook wel weer verrassend. Ik had dit einde niet verwacht. Omdat er veel verrassingseffecten in het boek zitten wil je het verhaal steeds door blijven lezen. 

Ik raad het boek dan ook zeker aan. 

 

Lieve groet, Puck

Wil jij dit boek ook lezen? bestel hem dan hier:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.