Home » Young Adult » We Love Books - Leesclub 18+

We Love Books - Leesclub 18+

Ivm het Corona virus data onder voorbehoud!

Een keer in de zes weken komen we bij elkaar. We kiezen dan het boek voor de volgende keer, want we lezen allemaal hetzelfde boek. Dat is best spannend omdat je dan ook wel eens een boek leest die je normaal niet zou kiezen. Dit geeft hele interessante discussies (“ik had dit boek nooit gekozen maar wat is hij super! Blij dat ik hem toch gelezen heb”).

Leanne (die de avond leidt) bedenkt steeds iets origineels zodat iedereen aan de beurt komt en we het boek kunnen waarderen met sterren. Kortom het is een gezellige avond met veel informatie, leuke tips, koffie/thee en wat lekkers!

Op deze site laten we zien welke boeken we hebben gelezen of nog gaan lezen en kunnen jullie de recensies lezen.

Ben je nieuwsgierig? Of wil je meer informatie? Stuur even een berichtje.


Het boek van september 2020:

Spelregels Blind book date:

Ben jij een actief lid van de boeken leesclub én aanwezig  op de boeken leesclub van 28 augustus om de wrede prins te bespreken, dan krijg je na afloop een exemplaar van een boek die we in september gaan bespreken.

Welke dat is? Dat is een verrassing.

Ben je die avond niet aanwezig maar wil je wel graag meedoen in september, dan kun je vanaf 29 augustus het boek bij ons in de winkel kopen of online bestellen.

Wanneer: Vrijdag ? 2020 – 19.30 tot 21.30 uur bij Kinderboekenwinkel De Toverlantaarn te Leeuwarden.

 

Titel: Verrassing
Schrijfster: ?

Uitgeverij: ?
Verkrijgbaar: ?
Prijs: ?
Aantal pagina’s: 320
Genre: 
Alleen in het Nederlands


Het boek van augustus 2020:

Natuurlijk wil ik zijn zoals zij. Ze zijn prachtig, als zwaarden gesmeed in een hemels vuur. Cardan is nog mooier dan de rest. Hem haat ik het allermeest. Ik haat hem zo erg dat soms, als ik naar hem kijk, ik nauwelijks kan ademhalen.

Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame.

Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen…

Wanneer: Vrijdag 28 augustus 2020 – 19.30 tot 21.30 uur bij Kinderboekenwinkel De Toverlantaarn te Leeuwarden.

 

Titel: De Wrede Prins - Elfhame dl 1
Schrijfster: Holly Black

Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar: Hardcover
Prijs: €20,00
Aantal pagina’s: 352 | 338
Genre: Fantasy & Science-Fiction
In het Engels te lezen als: The Cruel Prince


Het boek van juli 2020:

 In 1982 verscheen Het oneindige verhaal van Michael Ende voor het eerst in Nederland. Het boek werd bekroond met een Zilveren Griffel, is in 25 talen verschenen en behoort absoluut tot de klassiekers van de jeugdliteratuur.

Dit is het beroemde verhaal over Bastiaan. Bastiaan Balthazar Boeckx is een dik, bleek, angstig en eenzaam jongetje. Zijn moeder is gestorven en zijn vader heeft geen tijd voor hem. Op school wordt hij door iedereen geplaagd. Op een dag vlucht hij een stoffig boekwinkeltje binnen als hij achterna wordt gezeten door klasgenoten. Hij pikt daar een boek en verschuilt zich op de zolder van zijn school. Daar kan hij ongestoord lezen over het land Fantásië. Als de koningin van Fantásië hem roept, stapt Bastiaan het verhaal binnen om haar te helpen. Nu is hij niet het jongetje dat gepest wordt, maar een nobele held met een belangrijke opdracht.‘

Wanneer: Vrijdag 17 juli 2020 - 19.00 tot 21.30 uur bij Kinderboekenwinkel De Toverlantaarn

 

Titel: Het Oneindige Verhaal
Schrijver: Michael Ende

Uitgeverij: De Fontijn
Verkrijgbaar in: Hardcover
Prijs: €18,50
Aantal pagina’s: 392
Genre: Sprookjes
In het Engels te lezen als: The Neverending Story